Ugnsbakad lax med soja och ingefära

  • Lunch/Middag
  • 409 Kcal
  • 33,4 g protein

Ingredienser

  • 4 Portioner
600 g
Lax
0,5 tsk
salt
1 krm
Svartpeppar
1 msk
Ingefära färsk riven
0,5 dl
Japansk soja
0,5 dl
Sweet chilisås
1,5 msk
Sesamfrö u. skal
1,5 dl
Mungbönsgroddar
2 st
Morot
3 st
Vårlök, salladslök
4 dl
Isbergssallat
1 st
Lime

Gör såhär

1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Lägg laxen i en ugnssäker form och strö över salt och peppar.
3.
Riv ingefäran och blanda samman med japansk soja och sweet chilisås. Pensla på hälften av sojablandningen på laxen och spara resten som dressing.
4.
Strö sesamfröna över laxen och stek mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
5.
Skölj böngroddarna, skala och strimla morötterna, strimla salladslök och sallad och blanda grönsakerna.
6.
Smaka av sojadressingen med lite pressad limejuice och skär resten av limen i klyftor.
.
Servera grönsakerna med laxen, sojadressingen och limeklyftor. Eventuellt kan du koka ris eller nudlar som tillbehör.
Copyright 2025 © Farmorfitness AB - Org.nr 559502-9991
All rights reserved