Chili sin carne, vegetarisk färs

  • Lunch/Middag
  • 308 Kcal
  • 22 g protein

Ingredienser

  • 4 Portioner
400 gram
Sojaprotein färs kylvara el. frysvara
1 msk
Olivolja
1 st
Lök gul
2 klyftor
Vitlök
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Chilipeppar torkad
0,5 tsk
Spiskummin
1 st
Morot medelstor
1 st
Grönsaksbuljong, tärning, pulver
400 gram
Tomat krossad konserv. m. lag
0,5 tsk
salt
2 DL
Vatten
3 DL
Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag
1 DL
Persilja blad

Gör såhär

1.
Hacka löken, finhacka vitlöken och riv moroten.
2.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök, vitlök, chilipulver, chilipeppar och spiskummin ett par minuter. Tillsätt färsen och stek ett par minuter till.
3.
Tillsätt krossade tomater, riven morot, buljongtärning, salt och vatten och låt småkoka i ca 20 minuter.
4.
Spola av bönorna under rinnande vatten och tillsätt dem i grytan. Värm upp igen och klipp över persilja
.
Servera exempelvis med ett gott grovt bröd eller majschips och valfria grönsaker.
Copyright 2025 © Farmorfitness AB - Org.nr 559502-9991
All rights reserved