Ugnsbakad gröt med vaniljkvarg

  • Frukost
  • 330 Kcal
  • 18,7 g protein

Ingredienser

  • 4 Portioner
1 st
Ägg
4 DL
Lättmjölk 0,5%
2 Msk
Honung
3 DL
Havregryn
1 tsk
Kanel
1,5 krm
Vaniljpulver
0,5tsk
salt
2 stk
Äpple med skal
1 msk
solrosfrö
1 msk
pumpafrö
1 tsk
Rapsolja
4 DL
Vaniljkvarg 0,2%fett

Gör såhär

1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Vispa ihop honung, lättmjölk och ägg. Om honungen är väldigt fast så kan du börja att värma den tillsammans med lite mjölk tills den smälter.
3.
Blanda ner havregryn (gärna glutenfritt), kanel, vaniljpulver och salt.
4.
Riv äpplena (gärna röda) och blanda ner i smeten.
5.
Smörj en ugnsform 18-20 cm i diameter, eller fyra portionsformar, med lite olja.
6.
Häll i smeten och strö över frön.
7.
Grädda i ca 25-30 minuter om du väljer en stor form eller ca 15 minuter för mindre formar.
.
Servera med vaniljkvarg och gärna lite bär. Det går bra att förvara den ugnsbakade gröten i kylen och ta fram en portion och mikra när man ska äta. Den går också bra att äta kall.
Copyright 2025 © Farmorfitness AB - Org.nr 559502-9991
All rights reserved