Burritos med kyckling

  • Lunch/Middag
  • 386 Kcal
  • 24,6 g protein

Ingredienser

  • 6 Portioner
200 gram
Salladskyckling
230 gram
Svarta bönor konserv. u. lag
2 dl
Salsa, Chunky Salsa, tomatsalsa
200 gram
Riven ost, 24% fett
6 st
Tortilla vete & fullkorn stora , Santa Maria

Gör såhär

1.
Skölj bönorna och blanda i en skål tillsammans med kycklingkött i små bitar (grillat eller stekt med valfri smak), salsa av valfri styrka och riven ost. Rör om ordentligt så att allt blir lite mosat. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
2.
Fördela på bröden och rulla ihop till en burrito - vik upp nederdelen över fyllningen, vik in kanterna samt rulla ihop. Lägg med skarven nedåt.
3.
Värm i ugn 200 grader i ca 10 min, i airfryer 195 grader i ca 7-8 min, eller i smörgåsgrill ca 10 min
.
Servera med sallad eller valfria grönsaker.
.
TIPS Överblivna burritos kan med fördel rullas in i folie och frysas. När de ska ätas, tina dem i rumstemperatur eller på upptiningsläge i micro innan värmning i ugn/airfryer/smörgåsgrill.
Copyright 2025 © Farmorfitness AB - Org.nr 559502-9991
All rights reserved