1.
Blanda rapsolja, kinesisk soja, balsamvinäger, svartpeppar, krossad grönpeppar och lökpulver i en plastpåse
2.
Skär bort den sega senan på fläskfilén, skär köttet i lämpliga bitar och lägg i påsen med kryddblandningen. Blanda runt ordentligt. Låt marinera ett par timmar i rumstemperatur.
1.
Sätt ugnen på 200 grader med varmluft.
2.
Skala ev. potatisen, skär i klyftor och lägg på en ugnsplåt med plåtpapper.
3.
Ringla över 2 msk rapsolja och blanda runt ordentligt. Sprid ut potatisklyftorna så de inte ligger ovanpå varandra.
4.
Stek i ugnen i 15-20 minuter och ta sen ut dem och låt svalna. De ska bara knappt ha börjat få färg.
1.
Skär svampen i mindre bitar. Skala och dela rödlöken i klyftor. Ta bort paprikans kärnor och skär i den i bitar.
2.
Lägg allt i en bunke, häll över olivolja, salt och Lime pepper (eller citronpeppar) och rör om.
3.
Lägg plåtpapper på en ugnsplåt och sprid ut grönsaker och svamp jämt över plåten.
.
FÄRDIGSTÄLL RÄTTEN PÅ EN KVART (Om du ska grilla köttet på utegrill, så tänd grillen i god tid.)
1.
Sätt ugnen på 225 grader med varmluft
2.
Trä upp köttet på grillspett och salta lätt. Om du ska steka spetten i ugnen så lägg dem på en plåt med plåtpapper.
3.
Blanda runt potatisklyftorna och sprid ut dem jämt på plåten igen.
4.
Sätt in plåtarna med potatis, grönsaker och eventuellt köttet i varmluftsugnen. Efter ca 10-15 minuter och allt fått fin färg så är det klart. Vänd grillspetten efter halva tiden.
.
Om du ska grilla köttet på utegrill så gör det under tiden som potatis och grönsaker steks i ugnen. Krydda potatisen med salt och lökpulver alternativt pommeskrydda eller liknande. Servera till exempel med tzatziki eller annan valfri sås.