Frasig kokosfisk med potatismos

  • Lunch/Middag
  • 360 Kcal
  • 34,2 g protein

Ingredienser

  • 4 Portioner
600 gram
Torsk rå
2 msk
Limejuice färskpressad
1 tsk
salt
0,5 dl
Kokosflingor
2 msk
Flytande margarin/smör fett (typ Arla smör- och rapsolja)
8 st
Potatis rå
2 dl
Mellanmjölk fett 1,5%
300 gram
Fänkål

Gör såhär

.
FRASIG KOKOSFISK
.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form, pressa över limejuice, salta och strö över kokosflingorna. Ringla till sist över lite Smör & rapsolja. Ugnsstek i ca 10-20 minuter eller tills fisken är klar. Testa med en gaffel - när gaffeln lätt går igenom fiskköttet är den klar.
.
POTATISMOS
.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. När potatisen är färdigkokt så häller du av vattnet och låter den ånga av. Tillsätt lite Smör & rapsolja och häll i mjölken i omgångar medan du vispar moset slätt och fluffigt. Smaka av med salt.
.
FÄNKÅLEN
.
Sjud fänkål i lättsaltat vatten tills den är mjuk men med visst tuggmotstånd. Koktid: Hel 15-25 minuter. Klyftor/skivor 7-15 minuter.
Copyright 2025 © Farmorfitness AB - Org.nr 559502-9991
All rights reserved