Kyckling cacciatore med ris

  • Lunch/Middag
  • 448 Kcal
  • 36,2 g protein

Ingredienser

  • 4 Portioner
500 gram
Kyckling bröstfilé rå u. skinn
2 msk
Olivolja
1 st
Lök gul
2 klyftor
Vitlök
1 st
Paprika grön
2 msk
Tomatpuré konc. konserv.
1 dl
Vin vitt vol. % 1
400 gram
Tomat krossad konserv. m. lag
0,5 tsk
Timjan, torkad
0,5 tsk
Rosmarin, torkad
0,5 tsk
Oregano, torkad
0,5 tsk
Basilika, torkad
0,5 dl
Persilja blad
0,5 tsk
salt
0,5 tsk
Svartpeppar
600 gram
Ris/råris långkornigt OBS! kokt

Gör såhär

1.
Skär kyckling och paprika i bitar. Hacka lök och vitlök.
2.
Hetta upp olivoljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn först kycklingen. När den fått färg tillsätter du lök, vitlök och paprika och låter steka med ett par minuter.
3.
ör i tomatpurén och fräs ännu en minut. Tillsätt sedan vitt vin, krossade tomater, örtkryddor, salt och peppar och koka upp. Låt småputtra i ca 20 minuter, tillsätt eventuellt lite vatten.
.
Under tiden kokar du riset och fixar en enkel sallad. Beräkna ca 0,7 dl ris per portion.
Copyright 2025 © Farmorfitness AB - Org.nr 559502-9991
All rights reserved